Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR HEEFT GEEN PROBLEMEN MET SLEEN

Tue 28 Nov, 21:53

VV SLEEN - VV ONR 0 - 4 (0 - 2)

Opstelling: P.Hoving, Dijk, E.Hoving, Luinstra, Land, Wolthuis (45. J.Plat), Poel, Rodenboog, De Kleine, Vogelzang (70. Wendel), B.Plat (80. Ottens)

ONR moest tegen de hekkensluiter van de competitie aantreden. Als lijstaanvoerder moest dat geen problemen opleveren, aangezien Sleen tot dan toe al van alle andere tegenstanders verloren had. Maar daar schuilt ook het gevaar van een ploeg die niets te verliezen heeft.

ONR kon in de vertrouwde opstelling starten aan de wedstrijd en al vroeg (vijf minuten) kreeg men de gewenste voorsprong. Een vrije trap van Poel werd door de geheel vrijstaande B.Plat tegen het net geschoten. Deze snelle openingstreffer gaf echter niet de rust die je zou verwachten. Er ontstonden geen problemen tegen het onmachtige Sleen, maar in balbezit liet ONR nauwelijks meer zien dan de gastheren. Het felle verdedigingswerk van Sleen was hier mede debet aan, net als de arbiter die tackles van Sleen veelvuldig door de vingers zag. Zo werd een aanslag van achteren op Rodenboog weggewuifd omdat hij “te makkelijk” zou vallen. Merkwaardig is wel dat de scheidsrechter voor hetzelfde feit een vrije trap geeft. De eerste helft bood zodanig weinig hoogtepunten. Sleen wist slechts twee of drie keer een bal in het vijandelijke strafschopgebied te krijgen en ONR was niet scherp in de eindpass. Voor rust werd de stand echter wel verdubbeld. Een weggekopte bal kwam op twintig meter voor de voeten van Rodenboog die niet twijfelde en de bal in één keer uit de lucht haalde. De doelman had geen schijn van kans op dit prachtige schot.

In de tweede helft probeerde Sleen snel iets te forceren. Maar daarvoor kreeg het al snel de rekening gepresenteerd. Vogelzang kreeg de ruimte en na een simpele actie kon hij uithalen. Zijn schot kwam van de lat terug en de mee opgelopen E.Hoving scoorde in de rebound simpel de 0-3. In het vervolg van de wedstrijd was ONR oppermachtig en het niveauverschil was nu ook duidelijk te zien. De bal ging simpel rond en de verdedigers schoven meerdere malen door om in aanvallend opzicht te ondersteunen. Het laatste doelpunt viel op een moment dat niet iedereen op de helft van Sleen stond. Terwijl de thuisploeg probeerde om een aanval op te zetten wist E.Hoving de bal te onderscheppen en hij gaf meteen de bal in de loop mee aan Vogelzang. Oog in oog met de keeper scoorde hij beheerst de 0-4. Zo scoorde Vogelzang alweer zijn zevende treffer in deze competitie. Het eind van de wedstrijd geloofden beide teams het wel. ONR kreeg nog wel een aantal kansjes, onder andere voor de ingevallen Wendel en Ottens. Beide a-junioren konden in deze wedstrijd weer eens speeltijd op doen.

De enige tegenvaller was het uitvallen van Wolthuis. Hij begon met een lichte rugblessure aan de wedstrijd en kon in de rust niet meer verder. Hopelijk zal hij snel herstellen. In principe heeft hij daar twee week de tijd voor, aangezien er volgende week geen competitiewedstrijd op het programma staat. Er is een oefenwedstrijd gepland tegen FDS. Overigens zal er dan ook weer een beroep gedaan moeten worden op de a-junioren, want de gebroeders Plat zijn afwezig, net als Dijk, Land en waarschijnlijk zal ook Wolthuis (uit voorzorg) aan de kant blijven.